BJESNI RAT U NAGORNO-KARABAHU: Azerbejdžanska ratna avijacija bombardovala Martakert i okolna naselja i izazvala velika razaranja...

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je kako se sukobi nastavljaju pretežno na području Agderea, Agdama, Hojavenda i Gubadlija.

  • Svijet

  • 01. Nov. 2020  

  • 0

Azerbejdžanska ratna avijacija bombardovala je tokom protekle noći Martakert i okolna naselja i izazvala velika razaranja, a sela u Gornjem Askeransu bila su meta minobacačkih granata, saopštio je informativni centar vlade u Erevanu.

"Iz pravca Grada i Smerča, neprijatelj je ispaljivao rakete na sela Avetaranots i Žnek. Nije bilo žrtava među civilima", kaže se u saopštenju, koje prenosi Tanjug, pozivajući se na TASS.

Anadolija javlja da su armenske snage tokom noći, uprkos primirju, s više strana napadale azerbejdžanske vojnike i naselja, te da azerbejdžanska vojska nastavlja nanositi gubitke snagama Armenije.

Prekršena tri primirja

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je kako se sukobi nastavljaju pretežno na području Agderea, Agdama, Hojavenda i Gubadlija.

U posljednja 24 sata uništen je transpoter armenske vojske, dva ”Grad” projektilna sistema, dva komunikacijska tornja, pet automobila te veći broj vojnika, piše Anadolija.

Sukobi su obnovljeni 27. oktobra i eskalirali u intenzivne razmjene vatre u kojima je stradao veći broj civila.

Do sada su dogovorena i ubrzo prekršena tri primirja, a dvije strane su se uzajamno optuživale za kršenja sporazuma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...