PERFIDNA IGRA DRAGANA ČOVIĆA: Kako je „predsjednik svih Hrvata“ iskoristio posjetu ministra vanjskih poslova Hrvatske u pokušaju osvajanja grada gdje gotovo SIGURNO GUBI IZBORE!

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i ministar vanjskih poslova RH Gordan Grlić Radman posjetili su Tomislavgrad i održali sastanak sa povjerenstvom za OO HDZ-a BiH i kandidatom te stranke za načelnika Jozom Bagarićem.

  • Mini market

  • 03. Nov. 2020  03. Nov. 2020

  • 0

Na sastanku se razgovaralo o uključivanju viših nivoa vlasti u strateške projekte u općini Tomislavgrad te direktnoj saradnji s institucijama Republike Hrvatske.

S obzirom na teritorijalni položaj Tomislavgrada, prekogranična saradnja otvara širok spektar mogućnosti ulaganja i direktnih investicija u ovu općinu. Uz razne sadržaje turizma, koji iz godine u godinu bilježe sve veći rast, napraviti ambiciozan dugoročan projekt koji će ekonomske mogućnosti podignuti na viši nivo kako bi se napravila korelacija koja garantira nova radna mjesta i održiv razvoj i tehnološki napredak u najširem smislu.

Čović je izdvojio kako predstavnici HDZ-a BiH u Tomislavgradu imaju njegovu punu potporu te kako za predstojeće lokalne izbore od svih stranačkih tijela mogu računati na svaki oblik logističke potpore za koju procijene da je potrebna. Grlić Radman pozdravio je domaćine svoje posjete, prije svega zato što se radi o njegovom rodnom kraju za koji je i danas vezan. Ministar je istaknuo kako je nivo saradnje i komunikacije između raznih institucija RH i političkih predstavnika iz Tomislavgrada na impozantnom nivou i da će se takvo što i u budućnosti nastaviti. Nakon sastanka, uslijedio je radni ručak Čovića i Grlića Radmana sa privrednicima iz Tomislavgrada na kojem su razgovarali o zajedničkim aktivnostima i suradnji.

I ništa u svemu ovome ne bi bilo čudno da se iza svega ne krije potpuno druga priča.

Podsjetimo, upravo je Tomislavgrad, uz Kupres i Prozor-Ramu, mjesto u kojem bi Čovićev HDZ mogao pretrpjeti težak poraz na lokalnim izborima.

U Tomislavgradu većinu imaju izopćeni HDZ-ovci, na čelu s Ivanom Vukadinom, načelnikom općine tog gradića, koji se javno usprotivio politici lidera HDZ-a BiH, a nakon što je izbačen iz stranke, osnovao je svoju političku partiju Hrvatski nacionalni pomak te krenuo s njom na lokalne izbore.

Čovićev pokušaj da privoli stanovnike Tomislavgrada dolaskom njihovog zemljaka, ministra vanjskih poslova Hrvatske, prema izvorima „Slobodne Bosne“, dodatno je mobilizirao protivnike lidera HDZ-a BiH, koji su najavili veliku izlaznost na izborima i konačan pad vladavine Dragana Čovića.

(SB)


Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...