OŠTRA REAKCIJA NJEMAČKE KANCELARKE: Poruka Angele Merkel odjekuje Austrijom...

Poruku Austrijancima poslala je Angela Merkel.

  • Svijet

  • 03. Nov. 2020  03. Nov. 2020

  • 1

Njemačka kancelarka Angela Merkel šokirana je terorističkim napadima u Beču i ističe da je Njemačka čvrsto uz Austriju u borbi protiv islamskog terorizma.

"U ovim užasnim satima, kada je Beč postao meta terorističkog nasilja, moje misli su uz građane i snage sigurnosti koje se suočavaju s opasnostima", poručila je Merkel u saopćenju koje je na Twitteru objavio njen portparol.

Istaknula je da Nijemci izražavaju solidarnost sa svojim austrijskim prijateljima, prenosi Reuters. "Borba protiv islamskog terorizma je naša zajednička borba", poručila je njemačka kancelarka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...