NEKA NAZOVE GORDANU DA FORMIRA "PREDMET BIDEN": Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a, slaže se s Trumpom u vezi s nekredibilitetom GLASANJA PUTEM POŠTE

A zna, također, Tegeltija, ako pitanje legalnosti američkih predsjedničkih izbora dođe na Vrhovni sud SAD-a, da Donald Trump ima tamo skoro veći utjecaj nego što ga Tegeltijini "trumpovi" imaju na odluke Visokog sudskog i tužilačkog vijeća!

  • Politika

  • 04. Nov. 2020  05. Nov. 2020

  • 2

Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća danas je, ničim izazvan, iznio svoje stručno smatranje u vezi sa glasanjem putem pošte.

"Glasanje putem pošte generalno i svuda slabi integitet izbornog procesa. Čak i da je sve ispravno, ono otvara prostor za sumnje i nepovjerenje. Treba ga potpuno ukinuti kao opciju. Ko hoće da glasa treba da ide na biračko mjesto, bilo u zemlji, bilo u ambasadi konzulatu", napisao je Tegeltija.

Iako se Tegeltija nije referirao ni na jedan konkretan izborni proces, činjenica da njegove reminescencije na temu "slabog integriteta izbornog procesa" do kojeg dovodi "glasanje putem pošte" dolazi u danu prebrojavanja glasova na izborima za predsjednika Sjedinenih Ameirčkih Država. Tamo je jedna od strana (ona predsjedničkog kandiata Donalda Trumpa) "otvorila prostor za sumnje i nepovjerenje" u glasove koje pristižu putem pošte, pa bi se moglo zaključiti da ovo twiter smatranje Tegeltije predstavlja (više nego) skroman doprinos raspravi o najvažnijim svjetskim izborima koje će na kraju odlučiti glasovi pristigli poštom.

Nešto kasnije Tegeltija se ponovo oglasio, ovoga puta mngogo konretnije. "Ako se ispostavi tačnim info koje su dale Američke pošte (kako javlja N1) da nisu uspjele na vrijeme isporučiti na brojanje veliki broj glasova putem pošte, to bi zaista moglo ugroziti legalnost cijelih izbora na Vrhovnom sudu BiH".

A, opet, i kada se ne glasa putem pošte, nego kada se to obavlja na neposredan način, i tada se zna "otvoriti prostor za sumnju i nepovjerenje". Evo, uzmimo primjer biranja Tegeltije za predsednika VSTV-a: dva puta ga je na to mjesto birao pravosudni elektorat kojeg je prethodno birao VSTV po dikatatu svoga predsjednika Tegeltije! A zna, također, Tegeltija ako pitanje legalnosti američkih predsjedničkih izbora dođe na Vrhovni sud SAD da Donald Trump ima tamo skoro veći uticaj nego što ga Tegeltijini "trumpovi" imaju na odluke Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća!

("SB")

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...