GOTOVO JE: „Sava centar“ prodat Miroslavu Miškoviću po cijeni od…

Prodaja najvećeg kongresnog centra u Srbiji – "Sava centra" javnim nadmetanjem obavljena je jutros.

  • Regija

  • 09. Nov. 2020  09. Nov. 2020

  • 0

Miroslav Mišković i "Delta holding" postali su novi vlasnici "Sava centra" po početnoj prodajnoj cijeni od 17,5 miliona eura.

Prodaja najvećeg kongresnog centra u Srbiji – "Sava centra", javnim nadmetanjem obavljena je jutros. To je bio treći pokušaj prodaje ovog simbola Beograda.

Predviđeno je da kupac u adaptaciju i rekonstrukciju kongresnog kompleksa, koji se nalazi na gotovo tri hektara građevinskog zemljišta, uloži najmanje 50 miliona eura u roku od pet godina.

Kupac, osim što bi u adaptaciju i rekonstrukciju kongresnog kompleksa trebalo da uloži najmanje 50 miliona eura u roku od pet godina, ima obavezu da ne mijenja namjenu “Sava centra”.

On i dalje treba da ostane u funkciji kongresnog turizma imajući u vidu da objekt uživa status prethodne zaštite. Umjetničko-historijska djela, kao nepokretna i pokretna kulturna dobra u objektu, nisu predmet prodaje.

“Prilikom zaključenja ugovora s kupcem će se ugovoriti kazna u novčanom iznosu od 20 odsto postignute kupoprodajne cene, za slučaj da budući kupac ne ispuni u celosti ili delimično preuzete obaveze, kao i da se na ime obezbeđenja za eventualno plaćanje ugovorne kazne dostavi prvoklasna bankarska garancija”, navodi se u javnom oglasu koji je objavio Grad Beograd.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...