JESEN IZ SNOVA BLIŽI SE KRAJU: Donosimo vremensku prognozu za narednih deset dana…

FHMZ objavio je srednjoročnu vremensku prognozu.

  • Vijesti

  • 10. Nov. 2020  10. Nov. 2020

  • 0

Do 16. novembra prostrano polje visokog zračnog pritiska uvjetovat će stabilno i suho vrijeme u Bosni i Hercegovini. Slab vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera, maglovita jutra uz riječne tokove i kotline te sunčani dani prognoziraju se do sredine mjeseca. Promjena vremenskih prilka uz slabe padavine prognozira se od 17. do 24 novembra. Snježne padavine očekuju se od 21. do 24. novembra samo na istoku, sjeveroistoku te u centralnim krajevima Bosne.

Jutarnje temperature do 21. novembra prognoziraju se od 1 do 6 stepeni u Bosni te od 7 do 12 stepeni u Hercegovini, dnevne u Bosni između 6 i 12, u Hercegovini od 16 do 21°C. Promjena temperaturnog režima prognozira se od 21. novembra. Jutra će biti hladna, s vrijednostima u Bosni od -2 do 3, u Hercegovini od 2 do 7°C. Tokom dana između 4 i 9 u Bosni te 10 i 15°C u Hercegovini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...