OVO JE STRAŠNO, PREMINULO JOŠ 16 OSOBA U RS-u: Najmlađa žrtva imala 35 godina, a najmlađi pacijent na respiratoru samo 29

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod još 475 osoba.

  • Vijesti

  • 10. Nov. 2020  10. Nov. 2020

  • 0

U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj testirano je 1.255 uzoraka, a kod 475 osoba je potvrđen koronavirus.

U istom periodu preminulo je 16 ljudi kod kojih je potvrđen Covid-19. Ovo je potvrđeno iz Instituta za javno zdravstvo RS-a, uz upozorenje da je situacija krajnje ozbiljna, a poštivanje epidemioloških mjera od životne važnosti.

- Pozitivno je oko 38 posto testiranih - kazao je direktor Instituta za javno zdravstvo RS-a Branislav Zeljković.

- Najmlađa osoba preminula u RS-u je 1985. godište, a 1991. godište najmlađa osoba na respiratoru - saopćeno je na konferenciji za novinare Instituta. 

Prema podacima iz posljednjeg izvještaja, najviše novozaraženih je u Bijeljini – 106, dok je u Banjoj Luci registrovano 95 novih slučajeva zaraze.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...