ŽESTOKA REAKCIJA KOMŠIĆA NA SKANDALOZNU KOMEMORACIJU: "Slavljenje ratnih zločinaca je civilizacijski sumrak u koji HDZ pokušava da odvede hrvatski narod"

Predstavnici HDZ-a u vlasti u HNK danas su u Domu Stjepana Kosače prisustvovali komemoraciji ubijenom ratnom zločincu Marku Maki Radiću.

  • Vijesti

  • 11. Nov. 2020  11. Nov. 2020

  • 12

Komemoraciji su, između ostalih, prisustvovali HDZ-ov premijer HNK Nevenko Herceg, ministar unutrašnjih poslova Slađan Bevanda (HDZ),  izaslanik HDZ-a u Domu naroda FBiH Damir Džeba i brojni drugi.

Ovim povodom izjavom za javnost se oglasio član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

"Kontinuirano slavljenje ratnih zločinaca i monstruma poput Radića od strane HDZ-a, pokazatelj je zašto se prema takvoj politici mora biti nepopustljiv. To je civilizacijski sumrak u kojeg pokušavaju da odvedu hrvatski narod u Bosni i Hercegovini", navodi Komšić i dodaje:

"Uvjeren da se većinski dio hrvatskog naroda u BiH zgražava njihovih postupaka", poručio je u izjavi za javnost član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić.

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...