ZANIMLJIVA VIJEST IZ BEOGRADA: Vučić pohvalio namjensku industriju BiH, Srbija nudi saradnju!

"Postoji mogućnost saradnje na regionalnom nivou i zajednička prodaja municije širom svijeta", rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

  • Društvo

  • 12. Nov. 2020  12. Nov. 2020

  • 5

"Svaki napredak BiH je dobar i za nas, a spremni smo da kupimo granate iz Bugojna", rekao je danas predsjednik Aleksandar Vučić povodom izjave Bakira Izetbegovića da je fabrika u Bugojnu napravila specijalne granate, "što je prijetnja svima koji ne misle dobro BiH". 

Vučić je istaknuo da je Srbija spremna na svaku vrstu saradnje, dodavši da postoji mogućnost saradnje na regionalnom nivou i zajednička prodaja municije širom svijeta.

Vučić je na konferenciji za štampu naveo da je jutros dobio originalnu izjavu Izetbegovića i, ako je to oružje tako strahovito kako Izetbegović kaže, on to ne vidi kao prijetnju.

"Ako je to oružje strahovito, kako kažu, to ne vidim kao pretnju, već sam srećan zbog njih. Mi smo spremni da pogledamo i kupimo to oružje ako je tako strahovito", kazao je Vučić.

Vučić je istaknuo da je Srbija spremna da sarađuje s fabrikom u Bugojnu, kao i s drugim fabrikama oružja u BiH.

"Svaki napredak BiH za nas je dobar, za razliku od njih koji vide u svemu pretnju i želju da sa nekim ratujemo. Mi nemamo problem s tim", naglasio je Vučić.

Podsjećamo, čelnik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović prisustvovao je "demonstraciji nove granate koju proizvodi bugojanski BINAS" te je rekao kako je ''svaki napredak bh. namjenske industrije novi garant mira'' te da će ''svi koji nemaju dobre namjere prema BiH, sada dobro razmisliti''.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...