VLADA SRBIJE POVUKLA RADIKALAN POTEZ: Poslije 21 sat zabranjuje se rad...

Vlada Srbije je danas na održanoj sjednici donijela odluku da ograniči rad prije svega ugostiteljskih objekata do 21 sat, ali i ostalih objekata (prodavnica, tržnih centara..), rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

  • Regija

  • 15. Nov. 2020  15. Nov. 2020

  • 1

Radno vrijeme biće ograničeno za sve, osim apoteka, dostava hrane, bezninskih pumpi za točenje goriva i privrede.

Rad neće biti dozvoljen od 21 sat do pet sati ujutru.

Kako je istakla premijerka Srbije, mjere će trajaće 15 dana, do 1. decembra, kada će se odlučivati o daljim koracima.

„Sledeća restriktivna mera je zabrana kretanja, ali mi nismo za to. Sada ne razmišljamo o tome“, rekla je Brnabić.

Brnabić je ponovila da se mjere vezane za škole za sada ne mijenjaju i da su škole bezbijedne.

„U celoj Srbiji u osnovnim školama zaraženo je 39 učenika, od kojih je u Beogradu 20, a u svim srednjim školama 52 učenika su covid pozitivna, od čega u Beogradu 22“, navela je Ana Brnabić.

Ona je rekla da Srbija ima jednu od najmanjih smrtnosti od virusa korona u Evropi i svijetu.

Brnabić je, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, rekla da je smrtnost od covida-19 u ovom trenutku 1,3 procenata i da samo nekoliko zemalja ima nižu smrtnost od te.

Rekla je i da u bolnicama još uvijek ima slobodnih kreveta i dodala da je Srbija u „zelenoj zoni“ uprkos „zastrašujućim brojevima“ o zaraženosti.

Ona je apelovala na građane da nose maske u zatvorenom prostoru, i na otvorenom gdje nema mogućnosti za fizičku distancu, kao na autobuskim stajalištima.

Brnabić je rekla da je inspekcijski nadzor počeo 13. novembra i da je počelo izricanje mandatnih novčanih kazni po osnovu izmjena Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...