IZETBEGOVIĆ KAO NA IGLAMA: CIK objavio nove rezultate u dva ujutro, preokret u najmnogoljudnijoj općini u BiH…

CIK BiH objavio je nove preliminarne rezultate u dva ujutro.

  • Politika

  • 16. Nov. 2020  16. Nov. 2020

  • 2

Prema tim rezultatima, Semir Efendić prešao je u vodstvo u Novom Gradu.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine saopćila je nove preliminarne, nezvanične i nepotpune rezultate lokalnih izbora u BiH u dva ujutro.

Objavljeni su rezultati za načelnike i gradonačelnike svih općina i gradova u BiH na osnovu 63,83 odsto obrađenih glasačkih mjesta. Od ukupnog broja prebrojanih glasova, nevažećih listića je bilo 5,83 odsto, a 94,17 odsto važećih. Za skupštine gradova i opština do sada je obrađeno svega 28,12 odsto glasačkih mjesta. Od toga je 94,92 odsto važećih i 5,08 odsto nevažećih listića, objavljeno je na sajtu CIK-a BiH.

Kada je u pitanju Kanton Sarajevo, u utrci za načelnika općine Ilijaš vodi Akif Fazlić (SDA) sa osvojenih 51, 25 posto glasova, za načelnika općine Hadžići Hamdo Ejubović (SDA) sa osvojenih 54,82 posto glasova, načelnika Ilidže Nermin Muzur (Četvorka) sa 64,06 posto glasova, za načelnika općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić ovaj put prelazi u vodstvo sa osvojenih 47,92 posto glasova, dok za načelnika općine Vogošća vodi Edin Smajić (SDA) sa osvojenih 52,53 posto glasova, a za načelnika općine Trnovo Ibro Berilo (SDA) sa osvojenih 81,19 posto glasova.

(SB)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...