GRAĐANI PROTESTUJU ZBOG UBISTVA BEROVIĆA NA ILIDŽI: Traže od ministra sigurnosti da skloni migrante s ulice; „UBILI SU NAŠEG BRATA, mi smo nezaštićeni, ko je sljedeći...“ (FOTO)

Protestima je prisustvovao i novoizabrani načelnik općine Ilidža Nermin Muzur, koji se još sinoć oglasio na svom FB povodom nemilog događaja.

  • Hronika

  • 18. Nov. 2020  18. Nov. 2020

  • 5

Građani Sarajeva izašli su na ulicu nakon ubistva Jasmina Berovića, mladića koji je smrtno stradao u fizičkom obračunu sa migrantima.

Ogorčeni su i poručuju da neće stati, traže od ministra sigurnosti da skloni migrante sa sarajevskih ulica iz naše zemlje.

„Mi migrantima pomažemo, a vidite kako nam oni ubijaju naše građane, naše komšije... Ubili su našeg prijatelja i brata. Mi smo nezaštićeni dok migranti slobodno hodaju“, kazali su i upitali ko je sljedeći.

Protestima je prisustvovao i novoizabrani načelnik općine Ilidža Nermin Muzur, koji se još sinoć oglasio na svom FB povodom nemilog događaja.

Podsjećamo, incident u kojem je ubijen Berović, sarajevskoj policiji je prijavljen u 22.25 sati, a desio se u Barskoj ulici, gdje je došlo do obračuna više osoba, u kojem su učestvovali i migranti, a koji su, nakon sukoba, pobjegli.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...