ATP U LONDONU: Medvedev sredio Đokovića za polufinale

Medvedev je osigurao prvo mjesto u grupi, jer je u 1. kolu u ponedjeljak savladao i Nijemca Alexandera Zvereva.

  • Sport

  • 18. Nov. 2020  19. Nov. 2020

  • 0

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u polufinale ATP finala u Londonu nakon samo dva odigrana kola, on je u susretu 2. kola grupe "Tokio 1970" uvjerljivo nadigrao prvog igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića sa 6-3, 6-3.

Medvedev je tako osigurao prvo mjesto u grupi jer je u 1. kolu u ponedjeljak svladao i Nijemca Alexandera Zvereva.

Kako je ranije u srijedu Zverev bio bolji od Argentinca Diega Schwartzmana sa 6-3, 4-6, 6-3, upravo će Đoković i Zverev u svom međusobnom dvoboju u petak odlučivati o drugom putniku u polufinale iz ove grupe. Njih dvojica su trenutno na omjeru pobjeda i poraza 1-1, dok je Schwartzman nakon dva poraza u prva dva nastupa ostao bez izgleda za prolazak u polufinale. Argentincu još preostaje odigrati dvoboj protiv Medvedeva u petak.

U utorak je Austrijanac Dominic Thiem osigurao prvo mjesto u grupi "London 2020" s dvije pobjede iz prva dva nastupa te će on u subotu u polufinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Đoković - Zverev, dok će za drugo mjesto u toj grupi u četvrtak od 21 sat igrati Španac Rafael Nadal i branitelj naslova Grk Stefanos Tsitsipas. Pobjednik tog dvoboja će u subotu igrati protiv Medvedeva.

REZULTATI 2. KOLA,

Alexander Zverev (Njem) - Diego Schwartzman (Arg) 6-3, 4-6, 6-3
Danil Medvedev (Rus) - Novak Đoković (Srb) 6-3, 6-3

TABELA:
1. Danil Medvedev 2 2 0 4-0 4
2. Novak Đoković 2 1 1 2-2 2
3. Alexander Zverev 2 1 1 2-3 2
4. Diego Schwartzman 2 0 2 1-4 0

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...