GROM IZ VEDRA NEBA: Lanac prodavnica u Srbiji bankrotirao preko noći, svi se hvataju za glavu...

Mnogi potrošači sada su u nezavidnom položaju, jer su ostali bez proizvoda koje su naručili u prethodnom periodu, a i bez novca.

  • Ekonomija

  • 19. Nov. 2020  19. Nov. 2020

  • 0

Kompanija “Home plus”, koja prodaje kućne potrepštine, bankrotirala je. Njihove prodavnice su zatvorene maltene preko noći, a potrošači su ostali bez robe i novca.

Računi firme su u blokadi, ugovori s tržnim centrima u kome su poslovali su raskinuti zbog dugovanja, a na telefone se niko ne javlja, prenosi "Telegraf Biznis".

Kompanija se iz tri poznata tržna centra u Beogradu povukla maltene preko noći. Mnogi potrošači sada su u nezavidnom položaju, jer su ostali bez proizvoda koje su naručili u prethodnom periodu, a i bez novca.

– Poručila sam dušek 8. oktobra, rok isporuke bio je od 25 do 30 dana, znači najdalje do 7. novembra. Išla sam prije toga nekoliko puta i oni su govorili da nije do njih, već do dobavljača dušeka. Da će oni nas pozvati. Niko nije pozvao, a sljedeći put kada sam otišla, bilo je zatvoreno – priča za "Telegraf Biznis" B. B. (30), koja sada pokušava da povrati svoj novac.

Ona nije jedina. Međutim, do svog novca niko od njh ne može da dođe do zvanične objave stečaja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...