LUDA NOĆ U AMERICI: NBA draft donio nekoliko velikih razmjena, Luki Dončiću stigla velika pomoć...

Pored neobičnog NBA drafta, sinoć su se u najjačoj ligi svijeta dogodila tri važna trejda koji će dosta utjecati na snagu ekipa uključenih u razmjene.

  • Sport

  • 19. Nov. 2020  19. Nov. 2020

  • 1

Najaktivniji su bili Philadelphia 76ersi, koji su prvo poslali Ala Horforda u Oklahoma City Thunder za Dannyja Greena, a u OKC su još poslali i pick prve te druge runde. Osim toga, poslali su pick prve runde iz 2025. godine u Oklahomu, kao i prava na Vasilija Mičića, srbijanskog plejmejkera koji igra u turskom Efesu.

Novi GM Sixersa je Daryl Morey, koji preferira košarku s dosta vanjskih šuteva, a s obzirom na to da Al Horford ima veliki ugovor i nije funkcionirao u paru s Joelom Embiidom, Morey je odlučio dodati odličnog šutera Philadelphiji. Zato je morao i žrtvovati pick prve runde, jer Horford ima veliki ugovor koji traje još tri godine. 

Ubrzo nakon toga, Morey je dodao još jednog šutera. U razmjeni s Dallas Mavericksima je mijenjao Josha Richardsona za Setha Curryja. Još jedna razmjena koja ima smisla za obje ekipe, Seth Curry je novi šuter u Sixersima, a Richardson je sjajan igrač u odbrani i napadu, koji mnogo može pomoći Luki Dončiću u organizaciji Dallasove igre a da gotovo svaki napad Mavsa ne ovisi o sjajnom Slovencu.

U posljednjem velikom trejdu večeri Minnesota Timberwolvesi napravili su razmjenu za Rickyja Rubija, a u suprotnom smjeru su poslali pickove na draftu u Oklahomu. Rubio se tako vraća u ekipu koja ga je uzela kao peti pick drafta 2009., gdje je proveo prvih šest sezona svoje NBA karijere.

Na kraju, manji trejd napravili su Los Angeles Clippersi koji su 19. pick Brooklyn Netsa poslali u Detroit Pistonse u zamjenu za šutera Lukea Kennarda, a Netsi su dobili Landryja Shameta, također veoma dobrog šutera.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...