“SB” NA LICU MJESTA; NAKON UBISTVA BEROVIĆA, USTALI I STANOVNICI HADŽIĆA: Jasno i glasno poručuju: “Prijeđena je crvena linija, dosta nam je” (FOTO)

Stanovnici Hadžića izašli na ulicu.

  • Hronika

  • 19. Nov. 2020  19. Nov. 2020

  • 0

Nakon što je jučer na Ilidži održan protest zbog ubistva 36-godišnjeg Jasmina Berovića, danas su stanovnici Hadžića izašli na ulicu pod sloganom “Recimo dosta prije nego što ponovo budemo tugovali”.

Jasno i glasno su poslali poruku da više ovakvu sitaciju ne mogu trpjeti.

“Prijeđena je crvena linija, dosta nam je”, poručili su.

alt

Foto: Slobodna Bosna/A. K.

Podjećamo, tridesetšestogodišnjeg Berovića iz Hadžića ubio je migrant, dok su se ljekari u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu jučer žestoko borili za život Huseina Džilića nakon krvavog obračuna koji se preksinoć desio u ilidžanskom naselju Otes. Teške povrede zadobio je i Tarik Džamalija, koji je, prema saznanjima medija, trenutno stabilan. Obojica se nalaze u Klinici za torakalnu hirurgiju KCUS-a.

Muškarac iz Maroka, koji se sumnjiči da je učestvovao u ubistvu i za kojim je raspisana potraga, odranije je poznat organima gonjenja. Nezvanično, radi se o Hachamu Aglarasu.

Prema posljednjim informacijam, policijski službenici Uprave policije KS uhapsili su jednog migranta za kojeg se sumnja da je učestvovao u ubistvu na području Ilidže.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...