UMRO JE NAJSTARIJI STANOVNIK IRANA: Prema dokumentima, bio je savremenik američkog predsjednika Roosevelta

Iran je izgubio najstarijeg stanovnika, Kurda, koji je umro u dobi od 138 godina, kako pokazuju njegovi lični dokumenti, objavila je u četvrtak službena agencija Irna. 

  • Jeste li znali

  • 19. Nov. 2020  20. Nov. 2020

  • 0

Ahmad Soufi umro je u srijedu u Saqqezu u pokrajini Kurdistan (zapad Irana), objavila je Irna i prenijela da je umro od "starosti".

Agencija je objavila i presliku njegove porodične knjižice i njegovu ličnu kartu u kojoj piše da je rođen 28. februara 1882., što znači da je Soufi savremenik američkog predsjednika Franklina D. Roosevelta koji je umro 1945. godine.

Prema navedenim ličnim dokumentima Soufi je umro u poznijoj životnoj dobi od one koju ima sadašnja priznata najstarija Zemljanka, Japanka Kane Tanaka, rođena 2. januara 1903.

U Iranu su Kurdi poznati kao stogodišnjaci.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...