STANIVUKOVIĆI HODAJU PO ZLATU: Pogledajte u kakvoj vili živi novi gradonačelnik Banje Luke (FOTO)

Izbor Draška Stanivukovića za novog gradonačelnika Banje Luke izazvao je proteklih dana pravu lavinu komenentara: najmlađi gradonačelnik, kandidat koji je odnio uvjerljivu pobjedu nad protukandidatom iz SNSD-a, pa još i dijete iz bogate porodice.

  • Društvo

  • 19. Nov. 2020  20. Nov. 2020

  • 8

Njegova porodična kuća, a nije pogrešno reći ni vila, jedan je od najfotografisanijih objekata u Banjoj Luci, piše beogradski "Blic" navodeći da je riječ o impozantnom zdanju za koje agenti za nekretnine tvrde da vrijedi najmanje nekoliko miliona konvertibilnih maraka. Vila se nalazi u banjalučkom naselju Petrićevac, uz zapadni tranzit.

Kuća u kojoj stanuje i mladi gradonačelnik, vlasništvo je Stanivukovićevog oca, koji se bavi privatnim biznisom.

Ranije je govorio da je vila njegove porodice bila otvorena za sve one koji su željeli da snime video ili fotografije za njih bitnog događaja. Tako je, pričao je, fotografisano 50 matura, 70 rođendana, 30 svadbi, dvije veridbe i snimljena tri spota.

alt

 alt

Za sve to, tvrdi Stanivuković, nikome nije uzeta nijedna marka, a svi koji su u vili boravili iz tog razloga su iz Banje Luke.

Ono što se može pronaći na internetu je da Stanivukovići "hodaju po čistom zlatu". Prema pisanju izvođača radova, u kuću su ugrađeni mozaici od čistog 24-karatnog zlata.

U objavi na Facebooku koja datira još iz septembar 2017. godine, okačene su fotografije milionski vrijedne vile na Petrićevcu sa sljedećim opisom: “Ponosni smo što naša firma stoji iza opremanja jedne od najpoznatijih vila u Banjoj Luci. Izbor materijala: elegantne granitne ploče 80×80 i zlatni 24 K mozaik.”

"Hod po zlatu"

U ovoj objavi, između ostalog, dat je i detaljan prikaz unutrašnjosti Stanivukovićeve vile, koja je u vrijeme postavljanja ovog posta, bila u završnoj fazi opremanja.

Tako se na fotografijama, između ostalog, mogu vidjeti luksuzni granitni podovi, ispresijecani pomenutim mozaicima sa ugrađenim 24-karatnim zlatom. Prema dostupnim fotografijama, samo u jednoj prostoriji ima najmanje 20 ovakvih mozaika, s tim da su svi podovi u kući od 400 kvadratnih metara doslovno ispresjecani zlatom, dok je pod popločan luksuznim granitnim pločama.

Inače, cijena samo jednog grama 24-karatnog zlata, po trenutnim kretanjima na svjetskim berzama,  iznosi oko 50 eura, pa je lako izračunati da Stanivuković doslovno hoda po podu od nekoliko stotina hiljada eura.

Sudeći prema objavljenim fotografijama, osim 24-karatnih mozaika, zlato doslovno “isijava” i iz ostatka enterijera, "jer su pozlaćeni i rimski stubovi, rukohvati na stepeništu, kreveti…", piše "Banjaluka.net".

Poznato je, pišu mediji, da neki maturanti obožavaju da se fotografišu u raskošnom dvorištu porodice Stanivuković.

Osim toga, i folk zvijezda Goga Sekulić snimila je video spot za svoju pesmu ”Dečko moj”, pisao je "espreso.rs".

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...