ZIMA SE NE ŠALI: Donosimo vremensku prognozu za narednih sedam dana

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

  • Vijesti

  • 20. Nov. 2020  20. Nov. 2020

  • 0

U Hercegovini prije podne malo do umjereno oblačno i sunčano, uz postepeno naoblačenje. Tokom dan s kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. U večernjim satima i tokom noći, snijega će biti i na 700 metara nadmorske visine, uglavnom u centralnim i zapadnim područjima.

Kiša se prognozira i za dane vikenda. Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od 0°C do 7°C, na jugu zemlje do 12°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 7°C i 13°C, u Hercegovini do 16°C.

Početkom sljedeće sedmice (23. novembar), prema raspoloživim sinoptičkim proračunima, očekuje se stabilno, djelimično oblačno i sunčano. U jutranjim satima, pored mraza u kotlinama i duž riječnih tokova Bosne moguća je i magla ili niska oblačnost.
Minimalne temperature zraka varirat će između -6°C i 2°C u Bosni, do 5°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 2°C i 8°C u Bosni, do jugu Hercegovine do 12°C.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...