NOVI „ZMAJ“ OTKRIO ZAŠTO JE ODBIO DRES „ORLOVA“: „Bilo je priče o Srbiji, ali ja sam iz Bijeljine, normalno je da igram za BiH“

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je još jedne neuspješne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

  • Sport

  • 20. Nov. 2020  20. Nov. 2020

  • 0

Kakva-takva utjeha izabranicima selektora Slobodana Starčevića može biti pobjeda nad Belgijom (3:2) u posljednjem kolu netom završenog kvalifikacionog ciklusa, a i zahvalnice iz susjedstva, s obzirom na to da smo ovim trijumfom U-21 reprezentaciji Hrvatske "ovjerili" vizu za učešće na narednom kontinentalnom šampionatu.

Sve golove u pobjedi našeg tima dali su igrači koji nastupaju u srbijanskoj Superligi. Prvi i treći gol za mlade "Zmajeve" postigli su fudbaleri Čukaričkog Milan Savić i Stefan Kovač, a pogodak za 2:1 bio je djelo Ševkije Resića, koji kao posuđeni igrač Sarajeva brani boje Novog Pazara.

Strijelac gola kojim je BiH u 29. minuti stigla do izjednačenja, bio je Stefan Savić, Bijeljinac koji je fudbalsku naobrazbu stekao na "Marakani", u omladinskim selekcijama Crvene zvezde. No, za razliku od drugih fudbalera rođenih u Semberiji, Savić još od kadetskog uzrasta nastupa za selekciju zemlje u kojoj je rođen.

- To je stvar odrastanja. Ja sam iz Bijeljine, osjećam da je normalno to da igram za ovu državu, ovaj grb... Dok sam bio mlađi, bilo je nekih priča i oko Srbije, ali odlučio sam ovako i ne kajem se. Dao sam ovoj reprezentaciji, koliko je i ona meni. Ne mislim mijenjati dres - kazao je Savić u razgovoru za portal Reprezentacija.ba.

Podsjećanja radi, Savićevi sugrađani, poput Mihajla Ristića, Dejana Joveljića, Svetozara Markovića i Luke Jovića, izabrali su Srbiju, ali kod krilnog napadača, očito, dileme nije bilo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...