U ROKU ODMAH: Iz Bosne i Hercegovine protjerano 36 stranih državljana, među njima je...

Služba za poslove sa strancima, u skladu sa svojim nadležnostima, provodi pojačane operativne aktivnosti kontrole kretanja i boravka stranaca.

  • Hronika

  • 20. Nov. 2020  20. Nov. 2020

  • 1

Kao rezultat navedenih aktivnosti, u posljednjih sedam dana Služba je zbog nezakonitog ulaska ili boravka izrekla mjeru protjerivanja za 36 stranih državljana, među kojima su državljani Maroka, Afganistana, Tunisa, Pakistana, Iraka, Nepala, Turske, Albanije, Kine i Crne Gore.

Navedeni strani državljani stavljeni su pod nadzor u Imigracioni centar ili im je ograničeno kretanje na određeno mjesto do udaljenja s teritorije Bosne i Hercegovine.

U saradnji Službe za poslove sa strancima i Međunarodne organizacije za migracije, kroz Program potpomognutog dobrovoljnog povratka, s teritorije Bosne i Hercegovine udaljeno je 14 stranih državljana u njihove zemlje porijekla.

Riječ je o četiri državljanina Nepala, tri državljanina Pakistana, dva državljanina Afganistana, dva državljanina Iraka, dva državljanina Maroka i jednom državljaninu Tunisa - saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Stranim državljanima je prethodno izrečena mjera protjerivanja zbog ilegalnog boravka na teritoriji BiH sa zabranom ulaska i boravka u periodu od jedne do pet godina.

Služba za poslove sa strancima od početka 2020. godine registrovala je 15.311 migranata, od kojih su 262 registrirana u posljednjih sedam dana. U privremenim prihvatnim centrima trenutno boravi 6.155 migranata, navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...