ČEKAJUĆI TRUMPOVU ČESTITKU ZA POBJEDU: Biden slavi 78. rođendan, bit će...

...najstariji predsjednik SAD-a u historiji.

  • Jeste li znali

  • 20. Nov. 2020  20. Nov. 2020

  • 0

Novoizabrani američki predsjednik Joseph Biden slavi 78. rođendan tako da će, kada za dva mjeseca preuzme dužnost, biti najstariji predsjednik SAD-a u historiji.

Pored suočavanja s najtežom zdravstvenom krizom u ovom stoljeću, visokom stopom nezaposlenosti i rasizmom, Biden će pokušati da dokaže i da je, uprkos godinama, dorastao novom poslu.

Do sada je najstariji predsjednik SAD-a bio Ronald Reagan, koji je 1989. napustio Bijelu kuću 16 dana prije svog 78. rođendana.

Tokom predizborne kampanje, sedamdesetčetverogodišnji američki predsjednik Donald Trump tvrdio je da Biden ne posjeduje oštrinu uma neophodnu šefu države.

Tokom izbora u Demokratskoj partiji, neki kandidati postavljali su pitanje da li pripadnici Bidenove i Trumpove generacije predstavljaju dobar izbor za suočavanje sa problemima klimatskih promjena i rasne ravnopravnosti.

Biden je u septembru izjavio da će biti "potpuno transparentan" o svom zdravlju, ali nije precizirao kako će to raditi, navodi AP.

(N1/FoNet) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...