SLANI DESERT: Kanađane iznenadila poruka na cesti, a tiče se lizanja auta (FOTO)

Kazna za hranjenje divljih životinja iznosi i do 25.000 dolara.

  • Auto

  • 20. Nov. 2020  20. Nov. 2020

  • 0

I nije šala, u Kanadi žive životinje kojima je automobil privlačan poput sladoleda.

To su losovi, a glavni razlog je sol kojom se posipa cesta. Dio soli završi na eksterijeru automobila, što je svojevrsna poslastica za losove. Kanađane sada upozoravaju i saobraćajni znakovi da losovima ne dopuste slani desert.

Glasnogovornik nacionalnog parka Jasper Steve Young izjavio je kako su losovi počeli prakticirati ovu poslasticu prije nekoliko godina, a postala je učestalija otkako se pojavilo više vozila u njihovom obitavalištu. Inače, hranjenje divljih životinja je strogo zabranjeno, a kazna je i do 25.000 dolara.

(Index Auto) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...