INTERNET SE VALJA OD SMIJEHA: Pogledajte kako je voditeljica Happy televizije nazvala pravoslavnog sveštenika (VIDEO)

Voditeljica srpske televizije Happy Jovana Jeremić glavna je tema na društvenim mrežama nakon što je tokom najavljivanja gostiju, umjesto titule crkvenog velikodostojnika protojereja stavrofora, navela rasu psa staforda.

  • Mini market

  • 21. Nov. 2020  21. Nov. 2020

  • 1

"Protojerej staford i Rajko Đurđević, novinar", pročitala je Jovana s papira.

Snimak je ubrzo postao viralan, a mnogi ne mogu vjerovati šta je voditeljica izjavila.

Protojerej stavrofor je najviši mirski prezbiterski čin u Pravoslavnoj crkvi. U Pravoslavnoj srpskoj crkvi, ovim najvišim crkvenim odlikovanjem odlikuju se ugledni stariji sveštenici, obično pri kraju svoje službe, koji su se svojim životom i radom posebno istakli i sebe i cijeli svoj život ugradili u Crkvu. Ovo odlikovanje znači pravo nošenja krsta na grudima. Otuda i naziv protojerej stavrofor — protojerej koji nosi krst.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...