I DA SE OVO ZNA U POLA DANA, U POLA NOĆI: Tri važne riječi koje mogu popraviti svaki loš seks

Da biste izgradili seksualno samopouzdanje, potrebno je iskustvo.

  • Sex i grad

  • 21. Nov. 2020  21. Nov. 2020

  • 0

U njegovom jačanju pomoći će vam i ovi koraci zbog kojih ćete se osjećati potpuno zadovolj(e)ni.

1. Budite kraljice vlastitog zadovoljstva

Poznato je da su žene koje se češće samozadovoljavaju samopouzdanije u seksu te u njemu nalaze više zadovoljstva, jer znaju kako doseći vrhunac. "Ako to još niste učinili, svakako uzmite vremena pa otkrijte vlastite erogene zone, kao i intenzitet dodira koji vam najviše odgovara", kaže seksologinja Emily Morse.

2. Naučite gledati svoje tijelo kao seksepilno

Za seksualno samopouzdanje važna je ljubav prema vlastitom tijelu te doživljavanje sebe samih kao seksualnih bića. Da biste dosegnuli ovaj cilj, važno je vježbati. Odjenite podatno svileno rublje, usku haljinu, štikle ili koji drugi dodatak koji vas čine poželjnima, prošetajte se pred ogledalom i priviknite se na ovu ideju.

3. Recite ove tri magične riječi

Niko vam ne može pročitati misli pa, ako nešto želite, to morate i zatražiti. Ovo pravilo naročito vrijedi u slučaju seksa. Ako partner radi nešto tokom seksualnog odnosa što vam se ne sviđa, najbolje je reći mu to. "Uživite se u trenutak i ne zaboravite izgovoriti ove tri moćne riječi: Pokušajmo to ovako", zaključuje dr. Morse. 

(SB/Zadovoljna.hr)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...