POGLEDAJTE MAPU: Evo kakvo je stanje s koronom u Kantonu Sarajevo

U Kantonu Sarajevo danas je registrovano više oporavljenih osoba od Covida-19 nego novozaraženih koronavirusom, što je već peti dan zaredom da je takav trend.

  • Vijesti

  • 21. Nov. 2020  21. Nov. 2020

  • 0

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, omogućio je od 24. oktobra uvid u geomapiranje najvećih žarišta oboljelih od infekcije Covid-19 u Kantonu Sarajevo.

Prikazani podaci, kako se može i vidjeti, “predstavljaju realne depersonalizirane podatke i ažuriraju se u stvarnom vremenu prema dostupnim podacima u zdravstvenom integralnom informacionom sistemu Kantona Sarajevo”.

Inače, u Kantonu Sarajevo danas je registrovano više oporavljenih osoba od Covida-19 nego novozaraženih koronavirusom, što je već peti dan zaredom da je takav trend.

Naime, registrovana su 384 nova slučaja zaraze koronavirusom nakon laboratorijske analize 1.149 uzoraka, dok je u isto vrijeme 439 osoba oporavljeno od ove zarazne infekcije, piše Hayat.

Riječ je o uzorcima prikupljenim u periodu od 16. do 20. novembra ove godine, a rezultati njihove analize dostavljeni su Zavodu za javno zdravstvo KS u protekla 24 sata. Porodičnim klasterima ili kontaktima oboljelih odranije pripadaju 254 novozaražene osobe, odnosno 66,14 posto, i u samoizolaciji su odranije. Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivno još 4.937 slučajeva zaraze koronavirusom.

Na bolničkom liječenju nalazi se 169 oboljelih osoba, od kojih je 69 hospitalizirano u izolatoriju Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a 100 u Općoj bolnici. Četiri pacijenta koriste mehaničku potporu respiratora pri disanju.

U protekla 24 sata, s ovog bolničkog liječenja otpušteno je 17 osoba.

Šest pacijenata je, nažalost, preminulo tokom jučerašnjeg dana tako da je ukupan broj umrlih povećan na 211 osoba.

Inače, mapu pogledajte OVDJE

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...