ZAVRŠNICA U LONDONU: Đoković poražen u dramatičnom maratonu

Austrijski teniser Dominic Thiem plasirao se u finale završnog ATP turnira osmorice najboljih u Londonu svladavši prvoga igrača svijeta Novaka Đokovića s 7-5,6-7(10),7-6(5) nakon gotovo tri sata igre. 

  • Sport

  • 21. Nov. 2020  21. Nov. 2020

  • 0

Thiem je u pravom teniskom maratonu propustio četiri meč-lopte u drugom setu, a potom još jednu u "tie-breaku" trećega seta, u kojem je Đoković vodio s 4-1. Zanimljivo, Thiem je i lani u Londonu također porazio Đokovića "okrenuvši" 1-4 u "tie-breaku", a sada je protiv istig rivala proslavio 300. pojedinačnu pobjedu u karijeri.  

Đoković je bio neuobičajeno miran cijeli meč u kojem je doživio peti poraz u 13 susreta protiv Thiema, koji je i lani igrao u finalu završnog turnira.

- Bio sam stegnut na kraju! Jer igrati poput legendi kao što je Novak, nije lako. Griješio sam, kao i uvijek zbog nervoze. Sve je bilo na ivici. Mnogo sam srećan plasmanom u finale. Daću sve od sebe u finalu - rekao je Thiem.

Austrijanac će u finalu igrati protiv boljega iz dvoboja Rafe Nadala i Rusa Daniila Medvjedeva. Nadala je Austrijanac u Londonu već dobio u sjajnom meču u grupi a plasmanom u finale osigurao je 800 ATP bodova.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...