OGLASIO SE KUSTURICA POVODOM SMRTI PATRIJARHA IRINEJA: Evo šta je imao da kaže...

- I ako pomislimo ko je od nas najspremniji za života bio da ode, a mi da se sjećamo lika koji nam govori kakvi bi trebalo da budemo za života da bi nas smrt vinula u visine nebeske, to je onda bio patrijarh Irinej - naveo je Kusturica za portal Iskra.

  • Društvo

  • 22. Nov. 2020  23. Nov. 2020

  • 5

Reditelj Emir Kusturica istakao je da je blaženopočivši patrijarh Irinej smiren i uspravan prošao kroz Carska vrata.

- Kao jedan od rijetkih među nama, otišao je nepovišena glasa, nije ostavio svađe, teške rasprave i muku koju naš mentalitet često izgura u središte našeg života. Vjera u život vječne duše je živa – napisao je Kusturica povodom smrti Irineja.

- I ako pomislimo ko je od nas najspremniji za života bio da ode, a mi da se sjećamo lika koji nam govori kakvi bi trebalo da budemo za života da bi nas smrt vinula u visine nebeske, to je onda bio patrijarh Irinej, naveo je Kusturica za portal Iskra.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...