SPECIJALITET MEKSIČKE KUHINJE: Na brzinu napravite pikantni burrito, jelo koje obožavaju i stari i mladi (VIDEO)

Naš današnji obrok nastaje za pola sata, donosimo recept za četiri osobe.

  • Gastro

  • 27. Nov. 2020  27. Nov. 2020

  • 0

SASTOJCI

400 g junetine (ramsteka bez kostiju)

1 ljubičasti luk

1 svježa crvena paprika

1 svježa zelena paprika

100 g crvenog graha iz konzerve

100 g kukuruza iz konzerve

1/2 limete

1 kašikica šećera

1 kašikica mrvljenog origana

1/2 kašikice mljevene čili papričice

¼ kašikice cimeta u prahu

200 g sira gouda

8 tortilja

mileram

umak guacamole

ulje

sol i biber

PRIPREMA

Ramstek debljine jednog i po centimetra posolimo i pobiberimo, tanko nauljimo i stavimo pržiti u vruću tavu bez masnoće. Nakon jedne i pol minute, meso okrenemo i pečemo još toliko vremena. Gotovo meso izvadimo na stranu, poklopimo i ostavimo da odstoji.

Za to vrijeme, u još vruću tavu ulijemo malo ulja, dodamo ljubičasti luk narezan na trakice, malo ga posolimo, dodamo paprike narezane na trakice i sve zajedno na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.

Zatim povrće začinimo mrvljenim origanom, cimetom u prahu, šećerom, mljevenom ljutom čili papričicom, ulijemo nekoliko kapi soka limete, izmiješamo sastojke, te umiješamo crveni grah, kukuruz i pričekamo da se sastojci dobro ugriju.

Pečene odreske narežemo na tanke trakice, a tortilje ugrijemo po uputama na pakiranju.

Svaku tortilju namažemo s malo milerama i umaka guacamole, po sredini napunimo s nekoliko komadića narezanog mesa, pripremljenim povrćem, naribanim sirom, preklopimo slobodne stranice tortilje i poslužimo.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...