OVO JE U SRBIJI TAJNA: Za 14 dana broj zaraženih duplirao se, NAJBRŽE NA SVIJETU!

Srbija je trenutno u crnoj zoni na mapi svijeta, jer je broj novih slučajeva koronavirusa na milion stanovnika 984, a veći od Srbije ima jedino Gruzija.

  • Regija

  • 29. Nov. 2020  30. Nov. 2020

  • 0

Koliko je loša i ozbiljna epidemiološka situacija u Srbiji pokazuje statistika i činjenica da se broj novozaraženih koronavirusom u toj državi duplirao najbrže na svijetu i to za samo dvije sedmice!

Srbija je tako prema broju dana za koliko treba da se duplira broj slučajeva sjvetski rekorder. Ovaj broj se duplirao za samo 14 dana, sa 80.000 hiljada zaraženih 15. novembra, do ukupno 169.214 registrovanih slučajeva danas, 29. novembera, prenosi portal Direktno.rs.

Po broju potvrđenih slučajeva na milion stanovnika također Srbija bilježi rekordan broj, te se tako Srbija po broju novozaraženih danas našla i ispred SAD, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Kanade, Indije, Japana.

Srbija je trenutno u crnoj zoni na mapi svijeta, jer je broj novih slučajeva koronavirusa na milion stanovnika 984, a veći od Srbije ima jedino Gruzija.

Podsetimo, od posledica koronavirusa u Srbiji u poslednja 24 časa preminulo je 65 osoba. Od 15.508 testiranih pozitivno je 6.179 osoba. Na respiratorima su 252 osobe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...