"MAJKE SREBRENICE" PISALE CIK-u: "Pravo nas, ali i naše djece da budemo birani i da biramo nije ostvareno. PONIŠTITE NEPRAVEDNE IZBORE!"

"Pravo nas, ali i naše djece da budemo birani i da biramo nije ostvareno, nije pravedno. Zato vas molimo da poništite i ponovite nepravedne izbore 2020. godine u Srebrenici, to vas molimo kao ljude i kao roditelje", zaključeno je u molbi.

  • Društvo

  • 02. Dec. 2020  02. Dec. 2020

  • 0

Pokret "Majke enklava Srebrenica i Žepa" i Udruženje žena Podrinja Bratunac uputili su molbu članovima Centralne izborne komisije BiH da ponište izbore u Srebrenici.

Istaknule su da se više od 25 godina bore za istinu, pravdu i povjerenje te da su tokom tog vremena odgajale djecu čiji su roditelji ubijeni u genocidu u Srebrenici.

imageMolbu su potpisale predsjednica Udruženja Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa Munira Subašić,  predsjednica Udruženja Žena Podrinja Bratunac Šuhra Sinanović, predsjednica UG Srebreničke majke i Udruženja Žena Srebrenice Tuzla


-Ponosne smo da niti jedno dijete nema mržnje, nije izvršilo niti jednu osvetu i pored činjenice da su svojim očima gledali ubijanje roditelja, zato jesu, uz našu podršku, završili fakultete i danas su uspješni u svojim oblastima. Zašto Vam ovo pišemo? Zato što vas želimo zamoliti da ne dozvolite da naš trud bude uzaludan, da naša djeca izgube povjerenje koje smo gradili. Gradili smo ga na istini, pravdi i povjerenju, stoji u molbi.

Navele su da istina, pravda i povjerenje počinju sa osnovnim ljudskim pravima, među koje spadaju i izbori, odnosno pravo da biraš i budeš biran.

-Pravo nas, ali i naše djece da budemo birani i da biramo nije ostvareno, nije pravedno. Zato vas molimo da poništite i ponovite nepravedne izbore 2020. godine u Srebrenici, to vas molimo kao ljude i kao roditelje, zaključeno je u molbi koju su potpisale predsjednica Udruženja Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa Munira Subašić,  predsjednica Udruženja Žena Podrinja Bratunac Šuhra Sinanović, predsjednica UG Srebreničke majke i Udruženja Žena Srebrenice Tuzla.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...