NOVI DETALJI IZ MOSTARA: Evo šta je policija pronašla na stolu u stanu u kojem su dvije sestre pronađene mrtve

S obzirom na sveukupnost dosad prikupljenih saznanja, tužilac, kako je potvrdio, nije zatražio obdukciju.

  • Hronika

  • 03. Dec. 2020  03. Dec. 2020

  • 0

Sestre Vera (61) i Ranka G. (63) iz Mostara, koje su prije nekoliko dana pronađene mrtve u stanu u ulici Mile Budaka u ovom gradu, najvjerovatnije su preminule prirodnom smrću, preliminarno je utvrđeno nakon što su policija i dežurni kantonalni tužilac Zekerijah Sinanović obavili potrebne uviđajne i istražne radnje.

Kako je potvrdio tužilac Sinanović, prilikom vanjskog pregleda tijela, koji je u stanu obavio ljekar mrtvozornik, na tijelima nisu pronađene nikakve mehaničke povrede niti tragovi koji bi ukazivali na eventualnu nasilnu smrt. Obje žene su pronađene u ležećem položaju u krevetima, u dvije sobe u stanu, piše Vecernji.ba.

Kasnije je u mrtvačnici urađen i nešto detaljniji pregled tijela, kojim, također, nije pronađeno ništa sumnjivo.

Prilikom uviđaja nisu pronađeni tragovi nasilnog ulaska, kao ni premetačine, koji bi ukazivali na eventualno počinjenje krivičnog djela. Štaviše, prilikom uviđaja, u stanu je pronađena fascikla u kojoj se nalazilo pet novčanica sa 100 KM, koje nisu dirane, a na stolu je, također, nađena određena suma novca, kao i račun iz trgovine od prije oko mjesec dana, kada se sumnja da je, otprilike, i nastupila smrt sestara.

Policija i tužilac su, također, došli do saznanja da je jedna od sestara bila teži psihički bolesnik te da godinama nije izlazila iz stana. O njoj se brinula njena sestra.

Pretpostavlja se da je najvjerovatnije najprije preminula zdravija sestra, a da je druga, zbog nemogućnosti da se brine sama o sebi, preminula nakon nje.

S obzirom na sveukupnost dosad prikupljenih saznanja, tužilac, kako je potvrdio, nije zatražio obdukciju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...