KRALJICA ELIZABETA I PRINC FILIP BIT ĆE SAMI ZA BOŽIĆ I NEĆE GA SLAVITI: Objasnili su i zašto

Kraljica je već najavila i kako neće prisustvovati ovogodišnjoj božićnoj misi, no snaći će se već nekako u privatnoj kapelici svog dvorca Vindzor.

  • Svijet

  • 03. Dec. 2020  03. Dec. 2020

  • 0

Najstariji članovi britanske kraljevske porodice, kraljica Elizabeta II (94) i njen suprug princ Filip(99), Božić će prvi put još od 1949. dočekati sami, bez ikoga od svojih potomaka te blagdanskih ceremonija. Donijeli su tu odluku u duhu pandemijskih mjera, prenose britanski mediji.

Iako su Britanci u svoj lockdown krenuli nešto ranije nego mi te očekuju kako će za blagdane imati komotniju situaciju te da druženja neće biti zabranjena, nisu kraljica i princ ništa željeli riskirati.

Posljednji put kada se dogodila ova raritetna situacija, iskopali su pedantni historičari, bilo je 1949. godine, a par je tada bio sam na Malti. Elizabeta je ostavila jednogodišnjeg Charlesa u Velikoj Britaniji te otputovala na Maltu suprugu, koji je tada služio u mornarici.

Kraljica je već najavila i kako neće prisustvovati ovogodišnjoj božićnoj misi, no snaći će se već nekako u privatnoj kapelici svog dvorca Vindzor.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...