DIREKTOR IFIMES-a ZIJAD BEĆIROVIĆ: “Sumnjam da može doći do smjene Milana Tegeltije jer su POJEDINCI IZ VSTV-a UVUČENI U NEZAKONITE RADNJE”

Govorio je  o radu pravosuđa, kriminalu, prevarama i korupcijama koje su odavno sastavni dio sistema.

  • Mini market

  • 05. Dec. 2020  05. Dec. 2020

  • 2

Zijad Bećirević, direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije bio je gost Vjesti u 7.

Govorio je  o radu pravosuđa, kriminalu, prevarama i korupcijama koje su odavno sastavni dio sistema.

Kako je kazao Bećirović, svemu dođe kraj pa će i korupciji u BiH. Svjedoci smo dešavanja u regionu gdje političko kriminalne strukture drže odluke pravosudje vlasti a to su VSTV i pravosuđe u BiH. Strukture su svoju nekažnjivost zaštitile kontroliranjem institucija i podređivanjem institucija sebi.

-Apsurd je to da je Milan Tegeltija je nastavio je sa optužbama izmišljajući neprijatelje i nezakonito snimanje. On se ne osjeća odgovornim. Sumnjam da može doći do njegove smjene jer su pojedinci iz VSTV-a uvučeni u nezakonite radnje, nemoralne radnje… Rijetki su pojedinci u VSTV-u za koje se može reći da su čisti pred zakonom i zbog toga oni na ovakav način donose zaključke, oni samo sugeriraju da on donese odluku. Njegovom smjenom došlo bi do mogućnosti da dodje do formiranja novog VSTV-a.

Kako ističe, Tužilaštvo BiH preko VSTV-a kontrolira sve kadrove i oni su gospodari svih dešavanja u BiH, barem što se tiče pravosuđa.

-Na taj način uništili su brojne živote, karijere i porodice, tako što su konstruirali te optužnice i uprkos brojnim upozorenjima i dalje nastavljaju. – rekao je Bećirović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...