ANGELA MERKEL U REDU ZA IMUNIZACIJU: U januaru u Njemačkoj počinje vakcinacija protiv korone

Broj inficiranih koronavirusom u Njemačkoj povećan je tokom prethodna 24 sata za 12.332, na ukupno 1.183.655.

  • Svijet

  • 07. Dec. 2020  07. Dec. 2020

  • 0

Helg Braun, šef osoblja kancelarke Angele Merkel, izjavio je za list "Bild" da početak vakcinacije protiv koronavirusa u Njemačkoj očekuje "u prvim danima" 2021. godine.

Očekuje se da će EU do 29. decembra donijeti odluku o odobravanju prve vakcine za upotrebu. Njemačka već priprema specijalne centre za imunizaciju stanovništva.

Helg Braun, ljekar po profesiji, izjavio je da je spreman da lično učestvuje u vakcinisanju stanovništva, prenio je AP.

On je dodao da će on i Merkelova biti vakcinisani “kada na njih dođe red”.

Stopa širenja epidemije stabilizovala se na visokom nivou poslije djelimičnog zatvaranja, koje je počelo 2. novembra, ali brojevi ne opadaju.

Restrikcije poput zatvaranja restorana, kafića, sportskih objekata i centara za zabavu, trajat će do 10. januara, a pojedini regioni razmatraju i oštrije mjere. Braun je rekao da su striktnija ograničenja potrebna “barem u žarištima”.

Broj inficiranih koronavirusom u Njemačkoj povećan je tokom prethodna 24 sata za 12.332, na ukupno 1.183.655, saopštio je Institut "Robert Koch".

Broj preminulih povećan je u ovom periodu za 147, na 18.919.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...