MUAMER ZUKORLIĆ OTVORENO: "U Novom Pazaru imamo stanje na ivici ustanka, DRŽAVNI ORGANI ne mogu o tome da ŠUTE"

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić izjavio je da u prethodnih 30 godina na području Sandžaka nije bilo nijedne značajnije proizvodne investicije, nije otvorena nijedna fabrika.

  • Regija

  • 10. Dec. 2020  10. Dec. 2020

  • 0

On je za skupštinskom govornicom, tokom razmatranja seta finansijskih zakona, pitao zašto taj prostor ne dolazi na red i da li je moguće da ni turske, ni njemačke, ni bilo koje druge investicije ne mogu da nađu svoj prostor u Sandžaku. Zukorlić je rekao da je svjestan da su glavni krivci za stanje u Sandžaku dvije političke stranke koje ovaj kraj drže 30 godina kao taoca, ali je dodao da one ne mogu da budu jedini krivci i jedini izgovor. 

Zukorlić je rekao da mora da postoji kontrola, nadzor, kao i da mora da se otvori nova stranica u politici prema ovom prostoru.

“Nameće se osjećaj da neko želi da taj prostor drži kao eks-teritoriju, da mu šalje poruku da to nije prostor ove države i da ne treba da bude. To je pogrešna politika”, ocijenio je Zukorlić.

On je rekao i da se ovih dana u Novom Pazaru razotkriva krađa decenije i da je jedan građanin došao do dokumentacije na osnovu koje se vidi da je za dva mandata lokalne vlasti ukradeno više od 60 miliona eura iz budžeta, piše N1.

“Vjerujte da u Novom Pazaru imamo stanje među građanima na ivici ustanka”, rekao je Zukorlić i dodao da državni organi ne mogu o tome da šute.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...