BLEKIĆU SE NE PIŠE DOBRO: Kantonalno tužilaštvo o uhapšenima u akciji "Profit"; Za 11 osumnjičenih zatražen pritvor, za dvoje mjere zabrane…

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje pritvora za 11 osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji "Profit" zbog krivičnih djela organizovani kriminal, prevara u privrednom poslovanju, pranje novca, prevara i zloupotreba položaja.

  • Društvo

  • 11. Dec. 2020  11. Dec. 2020

  • 0

Za dvije osobe predložene su mjere zabrane. Ročišta će se održati danas u 14:30 sati, a do kraja dana bi trebala biti donesena i odluka suda.

Podsjetimo, u akciji kodnog naziva "Profit", koju su realizovali policijski službenici SIPA-e, uhapšeno je 14 osoba, od kojih je 13 nakon kriminalističke obrade predato Tužilaštvu KS.

Izvršeno je pretresanje osoba, stambenih i poslovnih objekata te pokretnih stvari na 35 lokacija u Sarajevu, Brezi i Travniku, koje koristi 16 fizičkih lica i devet pravnih lica, i tom prilikom je otkriveno i privremeno oduzeto 744.800 EUR, 89.400 KM, 10.800 KN i 13.700 RSD te obimna dokumentacija i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U realizaciji ove akcije učestvovali su Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, kao i policijski službenici MUP-a Srednjobosanskog kantona, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i MUP-a Кantona Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...