POLICIJA NA TERENU: Potraga za krijumčarima migranata koji su sletjeli sa puta i pobjegli

Policija je krenula u potjeru za vozilom koje se kretalo prema Velikoj Kladuši te potom, usljed velike brzine i skliskog kolovoza, sletjelo sa puta.

  • Hronika

  • 11. Dec. 2020  12. Dec. 2020

  • 0

Pripadnici policije USK tragaju za zasad nepoznatim osobama koje su osumnjičene za ilegalni prevoz migranata na području Cazina, potvrdio je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Kako saznajemo iz policije, u četvrtak oko 21 sat ovo lice je upravljalo Renault Lagunom domaćih registarskih tablica te se nije zaustavilo na zahtjev saobraćajne policijske patrole.

Policija je krenula u potjeru za vozilom koje se kretalo prema Velikoj Kladuši te potom usljed velike brzine i skliskog kolovoza sletjelo s puta.

"U trenutku kada je policija stigla na lice mjesta primijetila je osobe koje su izašle iz automobila i dale se u bijeg. Još se ne zna koliko je bilo tih lica. Jedan policijski službenik je u znak upozorenja ispalio dva metka u zrak, ali se ova lica nisu zaustavila, već su uspjela pobjeći u šumu", kazao je Šiljdedić.

Prema njegovim riječima, policija je u automobilu pronašla preplašenog migranta iz Pakistana, koji je pretrpio lakše tjelesne povrede, a o ovom događaju se provodi istraga zbog sumnje u ilegalno krijumčarenje ljudi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...