LUKSUZNA LIMUZINA MILA ĐUKANOVIĆA IDE NA DOBOŠ: Žele postići što veću cijenu

Prema procjenama, svaki od ovih automobila, kada je kupljen, uz dodatnu opremu, plaćen je oko milion eura.

  • Regija

  • 14. Dec. 2020  15. Dec. 2020

  • 2

Kreće prodaja luksuza koji je Milo Đukanović plaćao državnim parama. Tokom naredne nedjelje na doboš ide limuzina kojom se vozio bivši premijer Crne Gore Duško Marković, a potom do kraja mjeseca i blinda Mila Đukanovića, saznaje “Blic” u Vladi Crne Gore.

Marković i Milo Đukanović obojica su se tokom vladavine DPS vozili u “Mercedes-Maybachu”.

Kako za “Blic” kaže izvor iz Vlade Crne Gore, prema sadašnjem planu, oba luksuzna automobila bit će prodata na stranoj online aukciji. Ide se na stranu aukciju kako bi se postigla što viša cijena.

Markovićeva limuzina, iako je isti tip automobila, bila je posljednje dvije godine u sjenci Milove blinde. Prema procjenama, svaki od ovih automobila kada je kupljen, uz dodatnu opremu, plaćen je oko milion eura.

"Obje limuzine bit će prodane. Prvo ona u kojoj se vozio bivši premijer i u tu proceduru će se ući već ovih dana. Potom dolazi na red i Đukanovićeva. Blinda trenutnog predsjednika ne ide na prodaju u isto vrijeme, zbog proceduralnih razloga", kaže izvor Blica.

Prema saznanjima Blica, bit će ispoštovane sve zakonske i administrativne procedure procedure međutim, polemike oko prodaje nema i to je stav premijera Zdravka Krivokapića i članova njegovog kabineta. Ipak, institucija predsjednika Crne Gore mora se poštovati.

Još uvijek se ne zna koji će automobil biti dodjeljen Milu Đukanoviću:

"Predsjedniku će biti dodijeljeno bezbjedno vozilo, kako i dolikuje njemu i džepu građana Crne Gore", kaže izvor Blica.

Osim dvije Maybach blinde, Vlada Crne Gore prodat će i ostale luksuzne automobile koji su zatečeni po ministarstvima.

Inače, od kako je novi kabinet ušao u prostorije Vlade traje opstrukcija u Upravi za imovinu. Tako se još uvijek ne zna iz kog dijela budžeta je Milu kupljena blinda, a kojom je išao i na stranačke događaje i vozio se i kada nije bio na funkciji. Za sada se ne zna precizno, ali se sumnja da je novac isisan iz Agencije za nacionalnu bezbjednost.

O opstrukciji Uprave za imovinu svjedoče i današnji događaji. Premijer Zdravko Krivokapić je sa dvojicom ministara otišao kod direktora Uprave Blaža Šaranovića po izvještaj o stanju državne imovine.

"Međutim, gospodina Šaranovića nisam zatekao u kancelariji, jer je navodno bio na nekom sastanku, iako je dužan da u to vrijeme bude na radnom mjestu. Ovakvo ponašanje direktora institucija Vlada neće tolerisati", poručio je danas na svom twiitter nalogu premijer Krivokapić.

Maybach sa nivoom zaštite - sedam

Đukanovićev "Mercedes-Maybach" ima nivo zaštite – sedam. Blinda "Mercedes-Maybach" je među najluksuznijim i najskupljim automobilima, čija se oprema specijalno poručuje u Njemačkoj. Ova blinda ima vrhunsku zaštitu. Staklene površine su debljine deset centimetara i štite i od projektila.

Karoserija je poput tenka i štiti od svih kalibara i ručnih raketnih projektila. Maybach je obezbjeđen i u slučaju napada nagaznim ili daljinski aktiviranim minama jer ima specijalan pod. Elektronika je najmodernija, ima i ometanje radio-signala u svojoj neposrednoj blizini i automatsku bezbjednosnu dojavu u slučaju napada.

Ima odgovor i na hemijsko oružje - pa tako i na očitanu zagađenost vazduha zatvaraju se svi ulazni vazdušni otvori, a ima unutrašnju cirkulaciju vazduha koja može da traje nekoliko sati. Maksimalna brzina je 210 km/h.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...