JEFTINO, BRZO, A NEVJEROVATNO UKUSNO: Danas pravimo gulaš s krompirom i hrenovkama, jednostavan i kaloričan obrok (VIDEO)

Naš današnji obrok nastaje za sat vremena, donosimo recept za četiri osobe.

  • Gastro

  • 15. Dec. 2020  15. Dec. 2020

  • 0

SASTOJCI

4 glavice crvenog luka

1 kašika koncentrata paradajza

1 kg krompira

1 puna kašika brašna

2 kašike crvene mljevene paprike

3-4 čehna bijelog luka

1.200 ml povrtnog temeljca

1 kašika balzamiko sirćeta

1 kašikica mažurana

1 kašikica kima

1 kašikica bibera u zrnu

so, biber

1 kašikica šećera

6-9 hrenovki 

PRIPREMA

Prvo ogulite luk i krompir i izrežite ih na kockice. U slučaju da ne koristite pastu od bijelog luka, ogulite čehna i protisnite ih kroz presu.

U jednom loncu zagrijte maslinovo ulje pa popržite luk. Umiješajte koncentrat, krompir, brašno, mljevenu papriku i bijeli luk. Dobro promiješajte.

Postepeno ulijevajte temeljac i sve prokuhajte. Zatim smanjite vatru (3. stepen od 9), stavite poklopac i kuhajte gulaš oko sat vremena uz povremeno miješanje.

Začinite sve pa dodajte sirće i na kolutove narezane hrenovke.

Kako bi gulaš postao još gušći i kremastiji, nekoliko krompira izvadite kašikom i pritisnite ih na zidove lonca pa ih vratite unutra. Tako neće biti potrebno da dodajete brašno, jer je gulaš na prirodan način dovoljno gust.

Dodajte 1 kašikicu šećera. On će kiselinu neutralizirati i jelo obogatiti posebnom notom.

Servirajte ga skupa sa 2 kašikice kiselog vrhnja i malo svježeg začinskog bilja. Najbolji je uz krišku domaćeg hljeba.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...