OGLAS O KOJEM BRUJI SVIJET: Prodaje se jedinstvena Volkswagen Buba, dobro očuvana, prvi vlasnik, a cijena prava „sitnica“ (VIDEO)

Srebrena Volkswagen Buba, proizvedena 2000. godine, prodaje se dobro očuvana, prvi vlasnik, vozila ga doktorova žena…

  • Auto

  • 15. Dec. 2020  15. Dec. 2020

  • 0

A, cijena? "Samo" 450.000 eura!

Ovdje je ipak riječ o posebnoj Bubi, koja je izazvala veliko zanimanje na prodajnom portalu CraigsList. Naime, u nju je ugrađen mlazni motor sa 1.350 konjskih snaga, a za konverziju je zaslužan Ron Patrick, doktor mehanike sa Stanforda.

U stražnji dio vozila montiran je General Electricov motor T58-8F, koji su uglavnom koristili helikopteri američke mornarice. Motor dolazi do zraka pomoću dva otvora na bočnim prozorima vozila te krovnog prozora.

Ovo vozilo je navodno legalno, odnosno može se koristiti na cesti, a razlog je originalni četverocilindrični motor. Kad su Patricka pitali koliku brzinu ova Buba može postići, rekao je:

– Ne znam, a nisam siguran da ću ikada znati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...