ŠOK U PARLAMENTU REPUBLIKE SRPSKE: Sonja Karadžić nije dobila podršku Kluba SDS-a u NSRS-u

Sonja Karadžić-Jovičević tražila je podršku SDS-a za potez koji je učinila kako bi bila uklonjena ploča s imenom njenog oca sa Studentskog doma na Palama.

  • Politika

  • 17. Dec. 2020  17. Dec. 2020

  • 0

Potpredsjednica NSRS-a Sonja Karadžić-Jovičević tražila je od Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske da podrže njeno nedavno obraćanje kada je zatražila da se sa Studentskog doma u Palama skine ploča s imenom njenog oca Radovana Karadžića, ali je nije dobila.

alt

Podsjećajući da se ona kao funkcioner SDS-a 10. decembra obratila u vlastitoj režiji, u pripremljenom saopštenju, koje su u Klubu poslanika odbili da prihvate, navodi se da Srpska demokratska stranka nije učestvovala u tome, ali je upoznata sa situacijom i neoborivim dokazima koji su bili povod za njeno obraćanje, piše BNTV.

U saopštenju se ne navodi koji su to neoborivi dokazi bili da ona traži da se s doma na Palama skine ploča s imenom njenog oca.

alt

Uklanjanje te ploče tražili su predstavnici međunarodne zajednice od člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika uz prijetnje sankcijama.

alt

Tu ploču Dodik je zajedno s Karadžićevom porodicom i postavio pred lokalne izbore 2016. godine.

U ovdašnjoj javnosti obraćanje Sonje Karadžić-Jovičević naišlo je na osudu tog čina, jer je ploča odmah nakon njenog poziva i uklonjena.

Očito je ona zbog toga od kolega u Klubu i stranci tražila pomoć da izraze "duboko žaljenje zbog neopravdano oštrih reakcija u javnosti i pojedinaca, kao i razumijevanje za ovakav potez", ali joj to nije pošlo za rukom!?

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...