ZAGAĐEN ZRAK ŠIROM SVIJETA: U ovome bh. gradu je najkritičnije...

Glavni grad Bosne i Hercegovine Sarajevo danas je među pet najzagađenijih gradova svijeta. Na listi od 10 najzagađenijih gradova u svijetu iz Evrope se nalaze još Beograd i Varšava.

  • Društvo

  • 17. Dec. 2020  17. Dec. 2020

  • 0

Glavni grad Bosne i Hercegovine Sarajevo danas je među pet najzagađenijih gradova svijeta.

Prema mjerenjima stanice "Air Visual", Sarajevo je danas na 4. mjestu svjetske liste najzagađenijih gradova svijeta, a kvalitet zraka u glavnom gradu BiH ocijenjen je kao “nezdrav”, s indeksom kvaliteta zraka (AQI) od 188.

Sarajevo je sinoć u 21 sat bilo na prvom mjestu ove liste, s AQI od čak 320. Na vrhu liste trenutno se nalazi Biškek (Kirgistan) čiji AQI iznosi 288, a ovaj grad prate Lahore (Pakistan), Dhaka (Bangladeš), potom Sarajevo, a na petom mjestu je Krakov (Poljska).

Na listi od 10 najzagađenijih gradova u svijetu iz Evrope se nalaze još Beograd i Varšava, piše Hayat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...