VELIKO GRADILIŠTE NADOMAK SARAJEVA: Jedna kompanija u Bosni i Hercegovini zaposlit će hiljade radnika…

Predstavnici Agencije za promociju stranih investicija (FIPA), Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Općine Ilidža posjetili su kompaniju "Buroj International Group" d.o.o. Sarajevo.

  • Ekonomija

  • 18. Dec. 2020  18. Dec. 2020

  • 3

Tokom posjete koja je realizovana u okviru Saradničke mreže, kao dijela programa postinvesticione podrške investitorima u BiH, sagovornici su razmijenili iskustva i znanja u vezi s identifikacijom i rješavanjem otvorenih pitanja investitora radi poticanja rasta i razvoja kompanija u BiH.

"Buroj International Group" d.o.o. je kompanija koja od 2015. godine posluje u sektoru nekretnina, turizma i usluga te planiraju u punom kapacitetu zaposliti nekoliko hiljada radnika, objavljeno je nakon sastanka iz FIPA-e.

Investicija vrijedna milijarde KM

Broj od 100 radnika planiran je već pri početku sljedeće godine, tj. početkom januara, s nadom da će se do kraja godine utrostručiti. Ukupan kapacitet je znatno veći, posebno nakon izrade projekta, gdje se radi o velikom broju uposlenih, navodi se u FIPA-inom saopćenju, ali bez detalja o kakvom projektu je riječ.

Navode tek kako su otvorena pitanja usporila realizaciju investicije vrijedne milijardu KM.

– U toku svog petogodišnjeg poslovanja, susretali su se sa mnogo otvorenih pitanja, koja su značajno usporila realizaciju projekata, ali su na pragu rješavanja istih. Podrška institucija vlasti svih nivoa treba biti veća u realizaciji ovako značajnih investicija. Projekt provode zajedno s Općinom Trnovo, kao javnim partnerom. Realizacijom svih projekata, investicija vrijedna milijarde konvertibilnih maraka bi dala veliki doprinos ukupnoj bh. ekonomiji – kažu u FIPA-i.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...