KANAĐANI PRIZNALI SVE: Zbog ovoga su iz kultnog filma izrezali scenu s Donaldom Trumpom (VIDEO)

CBC je emitirao taj film iz 1992., a dio gledalaca i kanadskih medija primijetio je da je scena s Trumpom izrezana pa su zatražili objašnjenje, posebno zato što je Trump rekao da je bila "čast" sudjelovati u tom filmu. 

  • Show

  • 21. Dec. 2020  21. Dec. 2020

  • 0

Kanadska državna televizija potvrdila je prošle godine da je izrezala pojavljivanje američkog predsjednika Donalda Trumpa (74) u filmu "Sam u kući 2", ali je naglasila da je to učinjeno prije nego što je on izabran za predsjednika zbog skraćivanja filma.

CBC je emitirao taj film iz 1992., a dio gledalaca i kanadskih medija primijetio je da je scena s Trumpom izrezana pa su zatražili objašnjenje, posebno zato što je Trump rekao da je bila "čast" sudjelovati u tom filmu. 

- Kao što je često slučaj u dugometražnim filmovima prilagođenima za televiziju, "Sam u kući 2" je premontiran zbog trajanja - rekao je glasnogovornik CBC-ja Chuck Thompson.

 Home Alone

Foto: DPA

- Scena s Donaldom Trumpom bila je jedna od nekoliko koje su izrezane iz filma, jer nisu bile ključne za radnju. To je učinjeno 2014., kad smo otkupili film, a prije nego što je Trump izabran za predsjednika' 2016. godine - dodao je Thompson.

Mnogi korisnici društvenih mreža optužili su CBC da je donio politički motiviranu odluku, a Trumpov sin Donald Trump Jr. na Twitteru je taj potez proglasio "patetičnim". Samog Trumpa čin kanadske televizije je zabavljao. Tada je na Twitteru napisao kako mu se čini da se "Justinu T. ne sviđa što ga tjera da više izdvaja za NATO ili trgovinu", referirajući se na kanadskog premijera.

- Film više nikad neće biti isti - napisao je Trump, dodavši u zagradi kako se "samo šali". 

On se u filmu "Sam u kući 2" pojavljuje vrlo kratko. Mladi Kevin McCallister (Macaulay Culkin), zaboravljen od porodice, u filmu se pokušava snaći u velikom hotelu u kojem odsjeda za blagdane. Zaustavlja muškarca u dugom kaputu s crvenom kravatom kako bi ga pitao za upute da stigne do predvorja. 

24sata

Foto: Youtube/Screenshot/Twitter

- Niz halu pa nalijevo - odgovara mu Trump. 

On je početkom devedesetih kupio njujorški hotel "Plaza", u kojem je snimljen velik dio scena tog, ali i drugih američkih filmova. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...