PANIKA U ČOVIĆEVIM REDOVIMA, NE MOGU DA PRIHVATE PORAZ: Tvrde da su prevareni od bošnjačkih stranaka potpomognutih CIK-om 

Zahtijevaju i poništavanje glasova ili ponavljanje izbora u područjima s fiktivnim prijavama.

  • Politika

  • 22. Dec. 2020  22. Dec. 2020

  • 8

Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine oglasio se saopćenjem za javnost u kojem ističe kako pokušaji prevara s elementima krivičnih djela izborne prevare ne smiju obeščastiti izborni proces lokalnih izbora u Mostaru.

- Najočigledniji primjer fiktivnih promjena adresa stanovanja dogodio se u gradskom području Jug, gdje su bošnjačke stranke radile izborni inženjering prijavama na lažne adrese (B. B. – bez broja) kako bi mijenjale izborni rezultat. Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona je zaprimilo krivičnu prijavu izborne prevare i pokušaja namještanja lažnog rezultata izbornog procesa i očekujemo skoro uključivanje policijskih institucija - navode iz HNS-a.

Hrvatski narodni sabor prikupio je svu dodatnu dokumentaciju i za slične aktivnosti na drugim gradskim područjima gdje je, kako ističu, došlo do lažnog preseljavanja osoba iz jednog (većinskog nacionalnog) u drugo (manjinsko nacionalno) gradsko područje.

- S obzirom na to da smo jedina institucija koja želi vratiti demokratiju u Mostar, ostajemo i jedina institucija i politički subjekt koji želi spasiti izborni proces, koji je duboko narušen od strane unitarističkih i radikalnih pretenzija bošnjačkih stranaka, potpomognutih CIK-om BiH - dodaje se.

- Zbog svega navedenog, očekujemo reakciju zbog duboke kompromitacije izbornog procesa i očitovanje GIP-a te poništavanje glasova ili ponavljanje izbornog procesa zbog prekrajanja stvarne izborne volje stanovnika Mostara koji doista žive u spornim gradskim područjima - navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...