UCJENE SDP-a NA DJELU: "SDA mora pristati na gradonačelnika Mostara iz Bh. bloka"

Stranka demokratske akcije mora pokazati državotvornu svijest i ponuditi mjesto gradonačelnika Mostara Bh. bloku te time pokazati da im je Mostar ispred saradnje s HDZ-om. Trenutni rezultati pokazuju da bi ova grupacija mogla odabrati gradonačelnika Mostara, ali postoji problem dosadašnjih odnosa, piše danas portal “Prvasmjena”, inače neslužbeno glasilo SDP-a BiH.

  • Politika

  • 22. Dec. 2020  22. Dec. 2020

  • 1

Prema pisanju portala “Prvasmjena”, SDA se mora “posuti pepelom” i ponuditi poziciju gradonačelnika Bh. bloku.

“SDA je sve vrijeme kampanje Bh. blok prozivala za HDZ igrače i izdajnike, što je u osjetljivoj sredini Mostara istovremeno i crtanje mete na leđima tih ljudi. Zbog toga se SDA mora posuti pepelom i pokazati izvinjenje prema Bh. bloku nuđenjem pozicije gradonačelnika Bh. bloku ili je jedini drugi izbor da koaliraju sa HDZ-om”, smatraju u SDP-u.

Da u SDP-u pokazuju interes da budu dio buduće vlasti u gradu Mostaru (po cijenu koalicije s “nacionalnim strankama”), pokazuje i poziv SDA-u da “izaberu državu ispred HDZ-a”.

“Osim pojedinih medijskih napisa o poziciji gradonačelnika, SDA očito želi i HDZ u kombinaciji, jer dok Izetbegović Bh. blok želi vezati za sebe zbog budžeta Mostara, istovremeno nije spreman dati ništa zauzvrat Bh. bloku. No, SDA bi morala zbog državnih interesa pokazati znatno drugačiju politiku i izabrati državu ispred HDZ-a”, poručuje se u tekstu portala “Prvasmjena”.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...