NJEMAČKA AMBASADORICA U BiH STIGLA U PREDSJEDNIŠTVO BiH: Tema sastanka - novi visoki predstavnik za BiH

Ambasadorica u BiH Margret Uebber trebala bi imati odvojene sastanke s dvojicom članova Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem.

  • Vijesti

  • 24. Dec. 2020  24. Dec. 2020

  • 10

Njemačka ambasadorica u BiH Margret Uebber stigla je u Predsjedništvo BiH. Tema sastanka je, kako javlja Istraga.ba, novi visoki predstavnik za BiH.

Njemačka, naime, prema pisanju istog portala, želi razrješenje Valentina Inzka i imenovanje Christiana Schmidta te pokreće inicijativu za “razrješenje” aktuelnog visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka, na čijem bi mjestu voljele vidjeti njemačkog diplomatu Christiana Schmidta, koji je naklonjen HDZ-u.

Prema informacijama Istrage, njemačka ambasadorica u BiH Margret Uebber trebala vi ove sedmice imati odvojene sastanke sa dvojicom članova Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem kako bi ih upoznala o namjerama Berlina.

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...