OČAJ U "KRALJEVSKOM KLUBU": Teška povreda mlade zvijezde Real Madrida

Brazilac Rodrygo povrijedio je tetivu koljena i na terenu ga neće biti oko tri mjeseca, piše španska "Marca".

  • Sport

  • 25. Dec. 2020  26. Dec. 2020

  • 0

Real Madrid je potvrdio o kakvoj se povredi radi kod krilnog igrača, ali nije konstatirao koliko će dugo trajati njegov oporavak. Mladi nogometaš se povrijedio u 35. minuti utakmice protiv Granade u srijedu.

Rodrygo se povrijedio na susretu s Granadom

Potrčao je za jednom loptom na protivničkoj polovici kada ga je slabim intenzitetom gurnuo Granadin igrač Dimitri Foulquier. Rodrygo je pao i odmah zatražio ljekarsku pomoć te zamjenu.

S terena je iznesen na nosilima, a lice je prekrivao rukama kako se ne bi vidio njegov plač. Zamijenio ga je Marco Asensio, a Real je slavio rezultatom 2:0, uz kontroverzne odluke glavnog sudije.

Brazilca će mijenjati Hazard, Vinicius i Lucas Vazquez

Najvjerovatnije će Rodryga u prvoj postavi zamijeniti oporavljeni Eden Hazard, a za istu poziciju konkuriraju još Lucas Vazquez i Vinicius Junior.

Rodrygo je ove sezone nastupio u 17 utakmica postigavši jedan gol uz šest asistencija.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...