NJENA SMRT POTRESLA JE REGION: Otišla je velika sportašica i doajenka sportskog novinarstva

Milka je bila hrvatska atletičarka, novinarka i televizijska komentatorka koja se specijalizovala za prijenose umjetničkog klizanja.

  • Sport

  • 26. Dec. 2020  26. Dec. 2020

  • 0

Danas je u 93. godini preminula bivša atletičarka i čuvena televizijska novinarka Milka Babović, potvrdio je novinar Jura Ozmec za 24sata.hr.

- Nažalost istina je, Milka je noćas preminula. Tijelo izgleda ipak nije izdržalo pritisak korone. Iako ju je preboljela i pokazivala znakove ozdravljenja, ipak nije izdržala – rekao je Ozmec.

Jer, samo dan nakon što je proslavila 92. rođendan (rođena je 27. oktobra 1928. u Skoplju), legendarna televizijska komentatorka smještena je u bolnicu u Zagrebu, jer je ustanovljeno da je pozitivna na koronavirus.

Uprkos godinama, ova vrlo vitalna i još lucidna doajenka sportskog novinarstva na prostoru nekadašnje Jugoslavije, kako je pisao “Jutarnji list”, zaražena je koronavirusom.

Milka je bila hrvatska atletičarka, novinarka i televizijska komentatorka koja se specijalizovala za prijenose umjetničkog klizanja.

- Ja sam hrvatska sportistkinja iako su mi to neki zbog porijekla osporavali. Moji su korijeni odasvud, otac mi je bio Crnogorac, majka sremska Njemica koja je djetinjstvo provela u Francuskoj. Očev otac, moj ded, ratovao je s Turcima pod Skadrom – rekla je svojevremeno Milka Babović, prenosi Hayat.

Njeni komentari umjetničkog klizanja ostat će zauvijek u legendi, jer svi koji su imali sreće da je slušaju, znaju šta je “dvostruki aksl” ili “trostruki zulup”.

Počivaj u miru, legendo!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...